LucPeirelinck

Onze algemeen directeur Luc Peirelinck is trots op onze vier belangrijke waarden

Waarden ... bij KSD hechten we er veel belang aan. Luc Peirelinck, onze algemeen directeur van KSD, kent onze waarden als de beste en is opgetogen over de fundamenten van onze school. 

Mensen schitteren des te meer als je laat blijken dat je hen op een respectvolle manier benadert.

"Ik ben trots om directeur te zijn van een scholengroep die belang hecht aan waarden van bij de kleuters tot bij onze jongvolwassenen. Voor hen gaat de wereld alsmaar meer open. Het zijn onze waarden die ons vormen, die maken dat we worden wie we zijn voor de rest van ons leven. Het zijn de waarden die ons verbinden en ons tot één school maken waarin we samen heel wat meer kunnen dan alleen. Onze school is gebaseerd op sterke waarden die ons leiden in alles wat we doen.

Onze vier kernwaarden zijn: verbon­denheid, solidariteit, openheid en respect. Dankzij deze waarden, die tegelijk christelijk en universeel zijn, kunnen de talenten van onze jongeren tot hun recht komen. Verbondenheid geeft mensen het gevoel dat ze bij elkaar horen. Het is een waarde met behoorlijk wat impact: wie zich niet alleen voelt, staat sterker en kan meer aan. 

Solidariteit is op het eerste gezicht een wat complex woord, maar het idee erachter is heel eenvoudig. Deze waarde zet ons aan elkaar te steunen, in moeilijke en fijne momenten, in zowel grote als kleine gebaren. Solidariteit is ook de waarde die ons als school in beweging zet voor vele goede doelen.

De rol van openheid? Deze waarde opent niet alleen deuren, ze doet ook harten opengaan. Je zou ervan versteld staan hoeveel meer er mogelijk wordt, als we op een open manier met elkaar omgaan. En dan is er nog respect. De waarde met één gouden regel: benader de andere zoals je zelf benaderd wil worden. Zo vanzelf­sprekend, maar ook zo essentieel. Mensen schitteren des te meer als je laat blijken dat je hen op een respectvolle manier benadert. 

Ik kan met een gerust hart zeggen dat we er als school, met vallen en ‘steeds weer opstaan’, in slagen om al deze waarden in de praktijk om te zetten en erin te groeien."

Luc Peirelinck