U bent hier

Nieuws

CLIL: Leren in Engels en Frans

Plastische Opvoeding volgen in het Frans, aardrijkskunde in het Engels, filosofie in het Frans … Waarom zou je dat doen? Wij hebben daar een goede reden voor: hoe meer je je talen oefent, hoe beter je ze kent. Vanaf september 2018 bieden wij je deze kans in KSD. Jij bepaalt natuurlijk zelf of je hiervoor kiest. Meer weten? Lees onze CLIL-flyer.

Info eerste graad

Als je graag wil inschrijven in onze school, dan ben je van harte welkom op onze kennismakingsdag van 21 april. De momenten waarop je kan inschrijven tijdens de zomervakantie vind je in onze kalender. Als geen van deze data past, dan neem je telefonisch contact op met de school: 013/33.45.84.

OKAN

De wereld rondom ons is voortdurend in beweging. Als school willen we daar graag op inspelen. Zo stellen we vast dat er in Diest en omstreken steeds vaker mensen vanuit alle werelddelen komen wonen en dit om heel diverse redenen. Voor jongeren uit andere landen is het niet evident om zomaar in te stappen in het Nederlandstalig onderwijs. Daarom voorziet Vlaanderen in OKAN-onderwijs. OKAN staat voor 'Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers'. Geduren 1 à 2 jaar krijgen de jongeren een stoomcursus Nederlands.