U bent hier

Nieuws

CLIL: Leren in Engels en Frans

Plastische Opvoeding volgen in het Frans, aardrijkskunde in het Engels, filosofie in het Frans … Waarom zou je dat doen? Wij hebben daar een goede reden voor: hoe meer je je talen oefent, hoe beter je ze kent. Vanaf september 2018 bieden wij je deze kans in KSD. Jij bepaalt natuurlijk zelf of je hiervoor kiest. Meer weten? Lees onze CLIL-flyer.

Info afhalen boeken en eerste schooldag

  • Het afhalen van de boeken kan op dinsdag 28 augustus van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur en op woensdag 29 augustus van 15.00 uur tot 19.00 uur. De boeken worden betaald bij afhaling, bij voorkeur via bancontact. Er zullen betaalterminals geïnstalleerd worden. Er kan niet betaald worden met kredietkaarten (vb. Visa).

OKAN

De wereld rondom ons is voortdurend in beweging. Als school willen we daar graag op inspelen. Zo stellen we vast dat er in Diest en omstreken steeds vaker mensen vanuit alle werelddelen komen wonen en dit om heel diverse redenen. Voor jongeren uit andere landen is het niet evident om zomaar in te stappen in het Nederlandstalig onderwijs. Daarom voorziet Vlaanderen in OKAN-onderwijs. OKAN staat voor 'Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers'. Geduren 1 à 2 jaar krijgen de jongeren een stoomcursus Nederlands.