andalusie G3

Buitenlandse reizen op KSD

Filmbestand

Eerste Graad

De eerste graad gaat al meer dan 20 jaar op uitwisseling naar Polen. Elk jaar logeren 25 leerlingen en 3 leerkrachten een week bij gastgezinnen in Krakau. We werken er samen met scholen ter plaatse en bezoeken de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau. Een ervaring die bij iedereen een diepe indruk nalaat. De Poolse leerlingen komen op hun beurt een week in Diest logeren en leren zo ons land en de gewoontes kennen.

Tweede Graad

Tijdens de week van Hemelvaartsdag organiseert de Tweede Graad meerdaagse reizen voor de leerlingen uit het vierde jaar. We leggen hierbij de klemtoon op taal en cultuur en bieden bestemmingen aan in drie taalgebieden: Frans, Engels en Duits. Het aanbod voor dit jaar bestaat uit Jersey, Berlijn, Normandië, Brighton (zie video) en Parijs. De leerlingen verblijven steeds in gastgezinnen.

Derde Graad

KSD derde graad vliegt met haar leerlingen de wijde wereld in. Spreid je vleugels voor een leerrijke internationale stage in Oostenrijk voor de richtingen Sportwetenschappen en Kinderzorg. Naast enkele dagtrips over de grens, bijvoorbeeld naar Aken en onze Erasmus+, zijn ook onze laatstejaarsreizen legendarisch. Andalusië, Madrid, Barcelona, Griekenland en New York. Kennismaken met andere culturen verbreedt je kijk op de wereld want “Een bestemming is nooit een plek, maar een nieuwe manier om naar dingen te kijken.

eTwinning is winning!

etwinning

eTwinning is een online platform voor scholen in ruim 40 Europese landen. Dankzij eTwinning kunnen leerkrachten en leerlingen met elkaar in contact komen over taal- en landsgrenzen heen. Zo kunnen ze op een aangename en innovatieve manier van elkaar leren. Leuk, toch?

Erasmus+

erasmusplus

The Wanderland Chronicles
Drie jaar lang werkte onze school samen met het Burg Gymnasium in Bad Bentheim (Duitsland) en St. Brigid's College in Loughrea (Ierland) rond cultuur, taal en Europees burgerschap. De leerlingen van Moderne Talen -- en ook enkele leerlingen uit andere studierichtingen -- namen deel aan maar liefst vier uitwisselingen, gefinancierd door het Erasmus+-programma van de Europese Unie. In het ebook lees je alles over hun ervaringen.

Het ebook kreeg vorm tijdens de recente uitwisseling in Duitsland: leerlingen werkten in internationale teams elk aan een eigen hoofdstuk. Ze verwerkten er ook heel wat beschikbaar materiaal van vorige uitwisselingen in: leerlingen maakten filmpjes, schreven teksten, componeerden muziek, onderhielden de instagrampagina... Kortom: zij 'maakten' dit project tot wat het geworden is. Het ebook is dus het sluitstuk van drie jaar hard werken en 'leren van en in het buitenland', met vallen en opstaan. De begeleidende leerkrachten zijn ongelooflijk fier op het resultaat en vinden dat het gezien mag worden. Wat vinden jullie ervan? 

Je kan het ebook  hier bekijken. Het bevat ook allerlei links naar filmpjes, en is dus zeker een klik waard!