Herken je je?
Je bent geïnteresseerd in de wisselwerking tussen economie en de samenleving. Je wil dan ook begrijpen hoe bedrijven, gezinnen en de overheid met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Maar niet alleen economie boeit je. Je vindt het even boeiend om wiskundige problemen te analsyeren en op te lossen.
Lessentabel
Economie - wiskunde (6 uur)
Vijfde leerjaar
- Aardrijkskunde 1
- Biologie 1
- Chemie 1
- Duits 1
- Economie 4
- Engels 2
- Esthetica 1
- Frans 3
- Fysica 1
- Geschiedenis 2
- Godsdienst 2
- Lichamelijke opvoeding 2
- Nederlands 4
- Seminaries 1
- Wiskunde 6
Zesde leerjaar
- Aardrijkskunde 1
- Biologie 1
- Chemie 1
- Duits 1
- Economie 4
- Engels 2
- Frans 3
- Fysica 1
- Geschiedenis 2
- Godsdienst 2
- Lichamelijke opvoeding 2
- Nederlands 4
- Seminaries 2
- Wiskunde 6
Perspectief?
Master of professionele bachelor
Een abstracte studierichting zoals ‘Economie - wiskunde (6 uur wiskunde)’ is een ideale voorbereiding op hoger onderwijs. Of je nu voor een master of een professionele bachelor gaat, met dit type studierichting kan je beide opleidingen aan.
Componenten:
Economie
Economie geeft je meer dan enkel inzichten in het bedrijfsleven. Het is een discipline die je vertrouwd maakt met belangrijke economische termen en principes. Zodat begrippen zoals rendement, consument, interest, break-even, winstverwachtingen ... voor jou bevattelijk en helder worden.
Omdat economie in belangrijke mate het reilen en zeilen van onze wereld bepaalt, zijn er tal van voorbeelden waarmee de economische theorie aan de dagelijkse realiteit getoetst kan worden. Dankzij deze praktijkvoorbeelden wordt economie een heel tastbaar gegeven.
Daarnaast leer je in een economische richting allerlei cijfermateriaal ontleden en op basis hiervan tot gefundeerde conclusies komen. Een vaardigheid die je later in veel domeinen van pas kan komen.
Wiskunde
Van studierichtingen met een component Wiskunde mag je verwachten dat ze een hoge graad van abstract denken van je vragen. Het zijn dan ook richtingen waar je wiskundig denken uitgedaagd wordt door domeinen zoals algebra, meetkunde, analyse, statistiek, kansberekening …
In een wiskundige richting leer je vooral om concrete problemen om te zetten naar wiskundige modellen om zo tot een onderbouwde oplossing te komen. Hierdoor leer je niet alleen probleemoplossend, maar ook logisch en gestructureerd denken.
Wiskunde is bovendien een zeer specifieke taal die een grote precisie vraagt. De hoge eisen die dit vak stelt, zorgen ervoor dat je op vele vlakken uitgedaagd wordt. Met als resultaat dat je zowel op het vlak van inzicht, kritische zin als doorzettingsvermogen hoge eisen aan jezelf stelt.