Herken je je?
Je bent geboeid door de vele facetten van economie. Je wil dan ook begrijpen hoe die economische wereld functioneert. Maar hoezeer het bedrijfsleven je ook interesseert, je bent je ook bewust van het belang van wetenschappen. Vandaar je keuze voor een richting waar je zowel je economische als je wetenschappelijke inzichten kan verruimen.
Lessentabel
Economie - wetenschappen
Vijfde leerjaar
- Aardrijkskunde 2
- Biologie 1
- Chemie 2
- Duits 1
- Economie 4
- Engels 2
- Frans 3
- Fysica 2
- Geschiedenis 2
- Godsdienst 2
- Lichamelijke opvoeding 2
- Nederlands 4
- Seminaries 1
- Wiskunde 4
Zesde leerjaar
- Aardrijkskunde 1
- Biologie 2
- Chemie 2
- Economie 4
- Engels 2
- Frans 3
- Fysica 2
- Geschiedenis 2
- Godsdienst 2
- Lichamelijke opvoeding 2
- Nederlands 4
- Seminaries 2
- Wiskunde 4
Perspectief?
Master of professionele bachelor
Een abstracte studierichting zoals ‘Economie - wetenschappen’ is een ideale voorbereiding op hoger onderwijs. Of je nu voor een master of een professionele bachelor gaat, met dit type studierichting kan je beide opleidingen aan.
Componenten:
Economie
Economie geeft je meer dan enkel inzichten in het bedrijfsleven. Het is een discipline die je vertrouwd maakt met belangrijke economische termen en principes. Zodat begrippen zoals rendement, consument, interest, break-even, winstverwachtingen ... voor jou bevattelijk en helder worden.
Omdat economie in belangrijke mate het reilen en zeilen van onze wereld bepaalt, zijn er tal van voorbeelden waarmee de economische theorie aan de dagelijkse realiteit getoetst kan worden. Dankzij deze praktijkvoorbeelden wordt economie een heel tastbaar gegeven.
Daarnaast leer je in een economische richting allerlei cijfermateriaal ontleden en op basis hiervan tot gefundeerde conclusies komen. Een vaardigheid die je later in veel domeinen van pas kan komen.
Wetenschappen
Wetenschappen leren je natuurlijke fenomenen aandachtig bestuderen, analyseren en evalueren.
Ze leren je ook op een kritische manier naar feitenmateriaal kijken, zodat je op basis van feiten en cijfers tot de juiste inzichten kan komen.Tot gefundeerde besluiten komen is trouwens een belangrijk onderdeel van wetenschappen. Dit doe je door problemen duidelijk te formuleren, hypotheses op te stellen en deze hypotheses grondig te toetsen aan experimenten, zodat je op basis van de vastgestelde patronen de juiste conclusies kan trekken.
Wetenschappen en wiskunde zijn een sterk duo. Heb je een sterke interesse in wetenschappen en heb je bovendien een wiskundig inzicht, dan kan de wereld van wetenschappen voor jou veel deuren openen.