U bent hier

Studieaanbod in het derde jaar (2021-2022)

Je bent ongetwijfeld al eens blijven stilstaan bij de vraag welke studierichting bij jouw talenten en interesses past.

⇒ Bekijk alvast eerst dit filmpje met uitleg over de nieuwe structuur en de richtingen in het derde jaar. Scroll naar beneden voor de tabel met alle studierichtingen van het derde jaar en klik erop als je een infofilmpje over die richting wil zien. Het jaar erna zijn dit ook de richtingen van het vierde jaar.

In onze brochure vind je van p. 3-9 meer uitleg over de verschillende domeinen en de profielen per richting. ⇒ Klik hier voor de brochure.

► Klik in de TABEL op een studierichting en er start een FILMPJE met uitleg.

  • Uitgesproken theoretische richtingen noemen we voortaan richtingen met een doorstroomfinaliteit of D-finaliteit. Ze bereiden je voor op een academische opleiding.
  • Richtingen met zowel veel theorie als praktijk zijn richtingen met een D/A-finaliteit of een dubbele finaliteit: doorstroom- of arbeidsmarktfinaliteit. Ze zijn in de eerste plaats gericht op verder studeren met het oog op een professionele bachelor. Vanuit een beperkt aantal richtingen kan je ook meteen starten met een job.
  • Heel praktische richtingen zijn richtingen met een A-finaliteit of arbeidsmarktfinaliteit. Als je in het zesde jaar afstudeert, dan kan je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt. Je kan er ook voor kiezen om nog een specialisatiejaar te volgen of een extra jaar ter voorbereiding van hoger onderwijs.
  • Klik hier en bekijk het overheidsfimpje met uitleg over de modernisering in het onderwijs.
  • Klik hier voor info over de keuzeseminaries in de tweede graad

⇒ Ga hier naar de algemene infopagina van de tweede en de derde graad.