U bent hier

Life@KSD

Leren = leven = leren

Bij KSD willen we je ook in contact brengen met het leven dat zich buiten de klas afspeelt. Ook daar kan je veel leren. We maken er dan ook flink wat tijd voor vrij. Zo zijn er de vele middagactiviteiten die je de kans geven om nieuwe dingen te ‘proeven’. Of de activiteiten die je klassenleraar organiseert om je klasgenoten beter te leren kennen. Of - niet te vergeten - de reizen die je blik op de wereld verruimen. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daar waren niet alleen de Romeinen van overtuigd. Dat is ook onze overtuiging. Vandaar onze investering in sportinfrastructuur, onze sportdagen, onze deelname aan scholencompetities en onze middagactiviteiten die je uitnodigen tot bewegen en ja, zelfs tot dansen.
Cultuur is als peper en zout. Het is misschien niet levensnoodzakelijk maar het doet ons leven zoveel pittiger smaken. We brengen je dan ook graag in contact met verschillende culturele activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten, theatervoorstellingen... Want de smaak van cultuur kan je nooit te vroeg te pakken krijgen.
Met een open blik naar de wereld rondom ons kijken; dat doen we door zelf in de wereld op ontdekking te gaan. Of we ons nu dicht of ver van huis bevinden, ons motto is: we reizen om te leren. Op ontdekking in Diest kan even spannend zijn als een uitstap naar de haven van Antwerpen of een uitwisselingsproject met een school in een ander land.
Tijdens de middagpauze valt er in onze school haast altijd iets te beleven. Wat er zoal op het middagprogramma staat? Dat kan gaan van sportactiviteiten tot karaoke, koken, breien, gezelschapsspelletjes spelen, musiceren, radio maken en nog zo veel meer…
De zeeklassen had ik niet willen missen.
Han
De speelplaatshappening was zalig! De hele dag genieten van goede bands en dj’s. Wat wil je nog meer?
Arne
Mijn hoogtepunt van het voorbije schooljaar? De dag van het schoolvoetbal.
Seppe
Ik beleef veel plezier aan 'fun@noon'. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.
Emméline
Ik heb genoten van onze uitstap naar het Eindhovenmuseum. We deden er allerlei zaken die de mensen in de middeleeuwen deden. Ik heb er veel geleerd.
Rojin
Wat ik top vind aan deze school? Dat het hier niet enkel over leren gaat.
Amber
Bedankt dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan het Model European Parliament. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik graag met anderen over politiek debatteer.
Hannelore