U bent hier

Leerlingenraad

Ben je iemand die graag zijn stem laat horen over wat er nog beter kan? Voel je je geroepen om bij te dragen aan een fijne sfeer op onze school? Zie je het zitten om mee activiteiten te organiseren? Dan wil je misschien wel deel uitmaken van onze leerlingenraad. Graag eerst nog wat meer informatie?

De rol van de leerlingenraad?

De leerlingenraad vertegenwoordigt de leerlingen bij de directie. Wij leggen ons oor te luister bij onze medeleerlingen en vertolken hun mening bij de directie en de leerkrachten. Daarnaast organiseren wij ook allerlei activiteiten voor en door de leerlingen. Dit kan een ijsjesverkoop of een activiteit voor een goed doel zijn.

Waarom participeren?

Door te participeren kan je je steentje bijdragen en ervoor zorgen dat de school een plek is waar het aangenaam vertoeven is. Denk niet te snel dat jij het verschil niet kan maken. Jouw mening is wel degelijk van belang. En vergeet vooral niet dat we samen heel wat kunnen bereiken.

Resultaten?

De ideeën die wij aan de directie voorstellen worden ernstig genomen. Zo hebben we kunnen bereiken dat de leerlingen inspraak in de proefwerkroosters hebben. Dat we dit hebben kunnen realiseren, komt in de eerste plaats omdat we het onderwerp aangekaart hebben. Maar ook omdat onze directie openstaat voor suggesties.

Lid worden?

Spreek iemand van de leerlingenraad aan en laat die persoon weten dat je graag wil meewerken. Hou er wel rekening mee dat er een leerlingenraad per graad is. We kijken alvast uit naar je deelname. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!